dinsdag 8 juli 2014

Wie ben ik en waarom ga ik bloggen?

In 1999 begon ik mijn opleiding tot officier van justitie in dienst van het Ministerie van Justitie. Tijdens de opleiding had ik de kans een periode als redacteur te werken op de binnenland redactie van het NOS Journaal. Ik verloor mijn hart aan de journalistiek.

Ik heb mijn opleiding afgerond en ontslag genomen in 2006. Vervolgens ben ik een paar jaar gaan werken als journaliste bij het dagelijkse nieuwsprogramma van TV Gelderland en bij EenVandaag. Na een aantal jaren bij "de TV" besloot ik in 2009 om terug te gaan naar het Openbaar Ministerie. Sinds april 2009 werk ik weer als officier van justitie bij het Amsterdamse arrondissementsparket. Voor mij is de overeenkomst tussen de journalistiek en het Openbaar Ministerie dat het allemaal om waarheidsvinding gaat.

Vaak zijn mensen verbaasd als ik vertel wat ik voor een werk doe. Voldoe ik qua verschijning niet aan wat men verwacht bij deze functie? Ik merk ook vaak dat mensen niet goed weten wat het inhoudt en denken dat het alleen maar gaat om harde criminaliteit, spanning en sensatie. Maar er is zoveel meer dan dat. En ook in mijn privé-leven als moeder van een schoolgaande zoon, als dochter, als zus, en als vriendin loop ik vaak tegen dingen aan die mijn werk raken en vice versa. Vrouwe Justitia houdt voor mij ook de weegschaal tussen werk en thuis in balans. Een goede reden om te gaan schrijven, om lezers te vertellen wat ik doe. Om te laten weten hoe leuk, waardevol en dankbaar maar soms ook ingewikkeld en confronterend mijn werk is, en... om stiekem ook mijn journalistieke hart weer een beetje harder te laten kloppen :-).

Veel leesplezier, en laat een bericht achter als je ergens op wilt reageren!
Gabrielle
Juli 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten