dinsdag 8 juli 2014

Wie ben ik en waarom ga ik bloggen?

In 1999 begon ik mijn opleiding tot officier van justitie in dienst van het Ministerie van Justitie. Tijdens de opleiding had ik de kans een periode als redacteur te werken op de binnenland redactie van het NOS Journaal. Ik verloor mijn hart aan de journalistiek.

Ik heb mijn opleiding afgerond en ontslag genomen in 2006. Vervolgens ben ik een paar jaar gaan werken als journaliste bij het dagelijkse nieuwsprogramma van TV Gelderland en bij EenVandaag. Na een aantal jaren bij "de TV" besloot ik in 2009 om terug te gaan naar het Openbaar Ministerie. Sinds april 2009 werk ik weer als officier van justitie bij het Amsterdamse arrondissementsparket. Voor mij is de overeenkomst tussen de journalistiek en het Openbaar Ministerie dat het allemaal om waarheidsvinding gaat.

Vaak zijn mensen verbaasd als ik vertel wat ik voor een werk doe. Voldoe ik qua verschijning niet aan wat men verwacht bij deze functie? Ik merk ook vaak dat mensen niet goed weten wat het inhoudt en denken dat het alleen maar gaat om harde criminaliteit, spanning en sensatie. Maar er is zoveel meer dan dat. En ook in mijn privé-leven als moeder van een schoolgaande zoon, als dochter, als zus, en als vriendin loop ik vaak tegen dingen aan die mijn werk raken en vice versa. Vrouwe Justitia houdt voor mij ook de weegschaal tussen werk en thuis in balans. Een goede reden om te gaan schrijven, om lezers te vertellen wat ik doe. Om te laten weten hoe leuk, waardevol en dankbaar maar soms ook ingewikkeld en confronterend mijn werk is, en... om stiekem ook mijn journalistieke hart weer een beetje harder te laten kloppen :-).

Veel leesplezier, en laat een bericht achter als je ergens op wilt reageren!
Gabrielle
Juli 2014

2 opmerkingen:

  1. Hi, lees altijd met veel plezier je blogs. Als vader van een politie agente hoor ook over de dingen die gebeuren en die misschien in een later stadium op jouw bureau terecht komen. Mijn opvatting is ongetwijfeld gekleurd maar ik heb een diep respect voor de mensen die er voor ons zijn en die zich inzetten voor mijn veiligheid en van degenen die ik liefheb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie. Toen ik ooit in mijn opleiding tot OvJ 10 maanden bij de politie mocht werken deed me dat extra beseffen dat je als politieman/vrouw altijd op het gevaar of de ellende af moet. Dat is iets wat de gemiddelde mens van nature juist niet doet, die loopt juist weg van gevaar. Het heeft ervoor gezorgd dat ik net als jij ook respect heb voor de politie en hun lef om af te gaan op situaties waar de meeste mensen liever van weg blijven.

      Verwijderen