dinsdag 11 augustus 2015

Shake ya Ass

"De billen zijn slechts een spierbundel en daarmee kun je geen ontuchtige/seksuele handelingen verrichten, de sluitspier buiten beschouwing gelaten, en dus is hier geen sprake van aanranding en moet mijn cliënt worden vrijgesproken”. 

Dit pleidooi hield een advocaat een paar jaar geleden tijdens een zitting waar ik de officier was. En hij hield zijn verhaal met een stalen smoelwerk. Maar de rechter, de griffier, de verdachte en ik schoten onbedaarlijk in de lach. Want het expliciet benoemen van de sluitspier maakte het hele verhaal behoorlijk hilarisch.

Billen, er is iets mee... Miley Cyrus schudt er behoorlijk op los met haar achterwerk als ze twerkend op het podium beweegt. Vorige maand las ik nog op RTLNieuws dat twerken als woord pas sinds kort in het beroemde Oxford-woordenboek is opgenomen maar dat het woord eigenlijk al bijna 200 jaar bestaat. Bij ons staat het sinds vorig jaar in Van Dale. Als je googlet kun je een top 25 vinden van beste twerksongs en op spotify staat ook een lijstje met de beste twerksongs van 2015. Billen hebben voor velen een bepaalde aantrekkingskracht. Een lekker kontje doet het over het algemeen goed. En hoe dat eruit ziet is een kwestie van smaak. En er zijn aardig wat vrouwen die al twerkend of draaiend met hun derrière de aandacht van het mannelijk volk proberen te krijgen.

Maar terug naar die zitting. De jonge verdachte werd ervan beschuldigd dat hij een toeriste in een drukke winkelstraat op haar billen had geslagen. De buitenlandse dame stond met haar vrienden te praten. Ze was niet bepaald de slankste, had eigenlijk gewoon een enorm achterwerk. De verdachte hing rond met een paar vriendjes en na elkaar een beetje opjutten liep hij langs de vrouw en gaf haar een tik op haar billen. De vrouw had geluk bij een ongeluk. Er was namelijk een politieman in de buurt die het voorval zag gebeuren en die liep op de vrouw af. De jongeman had pech, want er werd aangifte tegen hem gedaan. Iets wat misschien wel niet was gebeurd als de politieman de vrouw niet had aangesproken na het zien van de klap op haar achterste. De vrouw stelde in haar aangifte dat ze zich vies en vernederd had gevoeld door de aanraking. Ze was enorm geschrokken en verontwaardigd. Ze had er niet om gevraagd.

De jongen werd aanranding ten laste gelegd. Volgens het wetboek van strafrecht is er sprake van aanranding als iemand door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid een ander dwingt tot het plegen of dulden van ontuchtige handelingen. Kortom, de jongen zou door een “andere feitelijkheid de vrouw gedwongen hebben tot het dulden van een ontuchtige handeling", namelijk het slaan op de billen. Maar die billen waren dus slechts een partij spieren en daar was volgens de advocaat niets seksueels aan. Ik reageerde door me af te vragen hoe dat dan zit wanneer men het heeft over billen- of borstenmannen? Is het voor een man dan de aantrekkingskracht tussen een partij spieren of twee bundels melkklieren? Oftwel, het ongewenst aanraken van de billen door een wildvreemde kon door de toeriste naar mijn idee echt wel ervaren worden als een seksueel getinte ontuchtige handeling. Billen kunnen namelijk wel degelijk seksuele aantrekkingskracht hebben op sommige personen (of heeft twerken een ander doel?). En het is dan niet vreemd als je de aanraking door een onbekende persoon als intimiderend ervaart en het voelt als een aanranding.De verdachte gaf zelf nog aan dat hij zich niet seksueel aangetrokken voelde tot de billen, ze waren namelijk nogal groot.

Toen eenmaal alles gezegd was, iedereen was uitgelachen door de verschillende verkondigde standpunten, deed de rechter uitspraak. De verdachte werd vrijgesproken, de rechter was ervan overtuigd dat de jongeman geen seksuele bedoelingen had met de aanraking van de buitenlandse billen. Zij liet zich alleen niet uit over de mogelijkheid tot het verrichten van seksuele handelingen met die partij spieren ;-)

 Kijk en luister Mystikal - Shake ya ass (ook bekend onder de "nette" titel Shake it fast)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten